понеділок, 19 листопада 2018 р.


                Квест-гра до тижня математики
             «Подорож Математичною країною»
                    
Мета: Прищеплювати любов до математики, сприяти розвитку   вмінь використовувати здобуті    знання  у самостійній діяльності; розвивати пізнавальні здібності учнів, інтерес до математики як до науки, творчу активність, вміння швидко та раціонально приймати рішення,  мислити, працювати в команді.
Обладнання: комп'ютери (ноутбуки),    інтерактивна дошка, мультимедійна презентація .
                                              Хід гри:
Вступна бесіда-  створення емоційного фону.
Вчитель. Ми живемо в  час визначних відкриттів і досягнень людства: можемо спілкуватись один з одним, перебуваючи на значній відстані   за допомогою мобільного звязку або інтернетних засобів. Ми багато знаємо, багато що уміємо.  Та якби не існувало математики, цього людство ніколи б не мало.
Ви замислювалися   над тим, що  таке  – математика?
 Давайте поміркуємо.    
 Вчитель. Що  вивчає математика?
 Відповідь. Числа.
 Вчитель. Вони реально існують? До них можна доторкнутися? 
 Відповідь. Ні.
 Вчитель. Виходить, що математика займається   речами, яких насправді немає?!  (Вислуховуються відповіді учнів) 
       Так, це наука,  яка існує тільки в людських думках, це наука, яка створена розумом людини. І здається чимось надприродним те, що за допомогою математичних формул  розраховують політ космічного корабля, «економічну ситуацію» в країні, погоду «на завтра» і багато іншого. Значення математики в житті кожної людини дуже велике,  вона з нами кожної хвилини…
      Я пропоную вам ще раз впевнитись в необхідності математичних знань, перевірити свої вміння у самостійній діяльності під час квест-гри.
Вчитель. Вас чекає подорож знаменитою країною Математики у пошуках  найціннішого скарбу людини.
      Розгляньте  мапу подорожі та зверніть увагу, у яких містах країни Математики вам доведеться побувати. (Слайд 3  )
   Перебуваючи у різних містах Математичної країни, ви будете допомагати її мешканцям розв‘язувати різноманітні математичні та геометричні завдання.
         А щоб впевнено їх розв‘язати, треба мозок нам потренувати.    Недаремно говорять, що математика - гімнастика  розуму.  Тож  давайте терміново займемося  розумовою розминкою. (Слайд 5 ). Що ж до подорожі ви готові.
Вчитель. Ми підійшли до брами, за якою починається країна Математики.
(Слайд 6)
Сьогодні тут присутні  команди. Познайомимось:  назва кожної  команди та девіз. (Слайд 7 )

Вчитель.  Зараз кожний з вас зможе перевірити свою увагу, пам'ять, уміння   мислити, вміння працювати в команді. Хотілося б, щоб після сьогоднішньої зустрічі ви інакше подивилися на математику, відчули її красу і більш глибоко усвідомили необхідність її вивчення.
          Квест-гра має чотири етапи, кожен етап складається із трьох завдань різної складності. Ваша задача розв’язати запропоновані завдання, знайти кодове число, яке відчинить  двері до наступного етапу гри.  
       Головне правило  проходження „квесту“ командою: працювати всім, розподіливши завдання, бути уважними, зібраними, мати позитивний настрій та бажання досягти мети .   Памятайте: від від вашої згуртованості, вміння працювати разом у команді залежатиме кінцевий результат кожного етапу,  гри в цілому. Можете взяти підказку у консультанта  але за підказку знімається 1 бал. Перемагає команда, яка першою завершила гру : знайшла всі ключі та загадкову скриньку.
Пам’ятайте: перехід від слайду до слайду відбувається за допомогою управляючих стрілок.
     
Команди, увага!!! – Відкрити слайд початку гри . (Слайд   8 ).
Всі приготувались?   Бажаю успіху!
Команди  працюють над завданнями. (Слайди 8 – 24) При необхідності  беруть допомогу  консультанта.
 Слайд 8.
Всі наступні завдання гри  подано у презентації .

                                                                           
Закінчення гри:
 Експерти (журі)   фіксують  закінчення гри кожною командою, обговорюється: поведінка команд під час гри, кількість підказок, згуртованість команди, взаємодопомога, настрій, визначається команда переможець, вручаються солодкі призи.

                                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар